Boka en session

Du kan välja att boka samtalsterapi, medberoendeterapi, osteopati, rehab eller en kombination av dessa. Jag erbjuder alltid student- och pensionärsrabatt.

Upplandsgatan 38, Stockholm
Boka tid
×

Rehab

Rehab träning

Som osteopat erbjuder jag även möjligheten till ett specifikt ihopsatt träningsprogram efter eller i samband med en behandlingsperiod.

Det kan vara så att du, efter en skada eller överbelastning behöver komma tillbaka till ett fungerande vardaglsliv eller att du vill komma igång med din träning igen.
Kanske har du lidit av smärta under  en längre tid och vågar, eller kan inte, belasta din kropp. Du kan, av någon anledning, ha en avsaknad muskulatur, nedsatt rörlighet, smidighet eller stabilitet. Därför är det viktigt att börja försiktigt och skonsamt för att undvika överansträngning och istället främja kroppens kapacitet och förmåga till självläkning.
Vi bygger långsamt upp en stabilitet och styrka för att du sedan på egen hand kan klara av ditt vardagliga liv och även kan påbörja din träning på egen hand.
Citattecken

“Tillsammans gör vi så att du återfinner styrkan i det som varit, eller är, skadat i din kropp.”

Karoline reuterstrand
exempel på

Vad du kan få hjälp med

Skolios
Post graviditet
Överbelastningsskador
Hållningsproblematik
Ischiasvärk
Skador efter olycka
Post operativt
Muskel- och ledvärk
Diskbråck
Förslitningsskador
Rygg-, nack och axelbesvär
Sträckningar och stukningar

”Ramlade i skidbacken på sportlovet och har fortfarande ont” 

Boka en tid så hjälper jag dig och din kropp i balans igen, troligtvis är det något som ligger snett eller en nerv som kommit i kläm som gör att du får ont. 

”Efter mitt diskbråck har jag svårt att röra mig som tidigare och är rädd för att smärtan kommer tillbaka”

Ett bra val efter en skada eller åkomma är att behandla och hjälpa kroppen tillbaka till balans, lugna ett stressat nervsystem och att successivt och välanpassat träna den stark igen.

”Har problem med mina stukade fotleder sen tonåren. Vad kan man göra åt det?”

Det är viktigt att se över äldre skador som värker och gör sig påminda. Att återetablera en fungerande ledfunktion och att stärka upp kringliggande vävnader för att återfå styrkan och balansen är avgörande.

”Jag har en så dålig hållning, precis som min pappa”

En svag kroppshållning är något som ofta går i arv rent genetiskt. Genom att se över din kropps funktion och svagare områden kan man långsamt behandla och träna upp en starkare och fungerande hållning.

”Har spelat väldigt mycket padel och fått problem med min handled”

Där är du inte ensam. Sport och träning kan ibland leda till överansträngning i leder och muskulatur och i detta fall påverkas bla handleder och armbågar.

Jag har bra behandlingsprogram och rehabplaner som passar dig och ditt idrottsutövande så du snart är tillbaka på banan. 

”Jag har haft ett väldigt fysiskt krävande yrkesliv vilket känns av nu när jag blivit äldre”

I situationer som dessa är det väldigt viktigt att ge stödjande behandling och att utforma ett specifikt träningsprogram och träna kroppen varsamt så inte belastningen ökar och orsakar mer värk eller besvär. 
urval av

Patientkommentarer

Jag har bara mycket gott att säga om Karolines träningsprogram för rygg och bål. Vid 40-års ålder fick jag ett allvarligt diskbråck i ländryggen  och övningarna hjälpte mig att successivt bygga upp min ryggs stabilitet och styrka igen. Karoline är en noggrann och insiktsfull mentor och jag är djupt tacksam för de råd jag fick av henne Rekommenderas varmt!


Peter, 53 år

Efter en ländryggsskada & smärta i sex månader sökte jag mig till sist till Karoline för behandling. Med hjälp av osteopati & sedan ett specifikt utformat rehabträningsprogram har jag stegvis kommit tillbaka i form & är idag helt återställd & kan träna som vanligt igen.

Anthony, 46 år

Jag sökte hjälp för min stelhet i nacke, axlar och rygg i förebyggande syfte. Efter tre behandlingar och hemmaövningar, känner jag mig mer smidig och inte lika spänd i kroppen. Den osteopatiska behandlingen känns bra eftersom det är en helhets-behandling med skelett och kroppshållning i focus och behandlar inte bara utvalda delar av kroppen.

Anna 26 år

Boka en session

Du kan välja att boka samtalsterapi, medberoendeterapi, osteopati, rehab eller en kombination av dessa.

Jag erbjuder alltid student- och pensionärsrabatt.

Ta kontakt

Har du frågor eller funderingar kring vilken behandling eller kombination av dessa du ska välja eller om du på annat sätt söker information för att känna dig trygg inför ditt besök, tveka inte att höra av dig!

info@samtalosteopati.se
Tack! Ditt meddelande har skickats.
Hoppsan! Något blev fel. Se över dina uppgifter och testa igen.

Medlemskap och ansvars - och patientförsäkrad i dessa yrkesförbund:

Svenska Osteopatförbundet
Psykosyntesförbundet